Snabblån

Snabblån är snabba lån för oförutsedda utgifter, som när din cykel blivit vandaliserad då den stått ute under helgen. Snabblån påminner om SMS lån, men är egentligen en äldre benämning på samma typ av lån. Behöver du låna pengar snabbt, så är detta lånet för dig.

Åldersgräns för olika belopp

Det finns olika åldersgränser beroende på hur mycket pengar du vill låna. Ett mindre lån på till exempel 500kr kan sökas av vem som helst som är över 18 år gammal, medan ett lån på till exempel tio tusen kräver att du är över 20 år gammal för att söka. Detta kan kanske kännas konstigt och till viss del diskriminerande, men långivarna är tvungna att göra vissa generaliseringar för att tillse att alla återbetalar sina lån, vilket personer över 20 rent generellt sett är mer benägna att göra.

Behöver du låna ett större belopp snabbt men ännu inte är 20 bör du alltså försöka hitta ett annat alternativ, som till exempel att låna utav en kompis. Det är precis lika viktigt att betala tillbaka här: tänk på att om du misslyckas med detta är du inte bara skyldig pengar, utan kan även äventyra vänskapen med personen i fråga. Däremot finns det givetvis andra fördelar, såsom räntefria lån.

Snarlikt SMS lån

Skillnaden mellan SMS lån och snabblån är hårfin. Det händer att folk bestämmer sig för att ta ett snabblån via internet och kommer till en sida där de ombeds använda sin mobiltelefon för att ta lånet. Detta skrämmer många, eftersom informationen om lånet kan anses tvetydigt, men det är oftast ingen fara, då SMS lån och snabblån används nuförtiden ofta synonymt.

Sammanfattningsvis är alltså snabblån bra för dig som behöver snabba pengar, så länge du är säker på att du kan betala av skulden. Misslyckas du med det kan du få betala extra i form av straffavgifter och liknande, samtidigt som du kan få betalningsanmärkningar hos Kronofogden.