Hitta bästa kreditkortet för resan

När man ska ut och resa idag, så är det en väldigt bra idé att se till så att man har ett förmånligt kreditkort med sig på resan. Redan vid bokningen av flygbiljett samt hotell så kan man spara pengar med rätt kreditkort.

Många kreditkort erbjuder bonus och rabatterade priser av just flygbiljetter och hotell, och många flygbolag har gått så långt så att dem t om har egna kreditkort. Det bästa kreditkortet på resan är kortet som jobbar för dig. Därför är många kreditkort utformade för just resande idag.

Erbjuder kreditkortet en förmånlig försäkring?

Ofta kan man få olika typer av reseförsäkring i sitt kreditkort, så som pengar tillbaka vid inställda flyg och borttappat bagage, och nödkontanter vid oväntade situationer, om man tillexempel blir sjuk eller rånad.

Uttagsavgift

Många kort tar ut en procentuell avgift vid kontantuttag och valutaväxling utomlands, men det bästa kreditkortet på resan bör inte vara orimligt dyrt att använda både i och utanför Sverige. Ofta kostar det redan att ta ut pengar i utländska bankomater, därför kan det bli dyrt om också den egna banken tar ut en extra avgift.

Tänk också på att när fakturan sedan ska betalas så tillkommer räntan på kontantuttagen, ett enkelt sätt att undvika detta på är att föra över kontanter till kreditkortet innan avresa så att man utnyttjar den existerande bufferten istället för att låna utav krediten.

Det är fördelaktigt att resa med kreditkort eftersom att man får bra uppsikt över sina uttag och utgifter, och kan på så sätt se över så att allting stämmer. Man kan enkelt spärra kreditkortet, och få ut nödkontanter om det krisar. De flesta platser accepterar idag VISA och Mastercard, men alla accepterar inte båda, därför kan det vara en god idé att ha ett par olika kreditkort om man inte vill hantera kontanter.