Finns det kostnadsfria sms-lån utan någon ränta eller avgifter?

Svaret på denna fråga skall vara nej, då dess förbjöds så tidigt som år 2007. Dock finns det gamla namnet sms lån kvar och används fortfarande med diverse omskrivningar av de många aktörer som finns på den svenska marknaden. Att skriva sms lån på sin hemsida är inte olagligt. Dock är det enligt lag så att de inte får kallas gratis sms lån, utan måste gå under betäckningen kostnadsfria sms lån.

När vi ser det från den synvinkeln så finns det hur många kostnadsfria sms lån som helst att tillgå bara du har en Internetuppkoppling för att ansöka via Internet, för att sedan få svar och godkännande via din mobiltelefon.

I stort sett så fungerar dessa sms lån precis som de alltid gjort, och det saknas då kraft i form att ha en lag som tidigare förbjudit sms lån.

Sanningen om de kostnadsfria SMS lånen

Att de sms lån som annonseras på Internet är kostnadsfria är helt sant. De är inte förknippade med vare sig ränta, fasta avgifter eller någon uppläggningsavgift. Detta är dock ett engångserbjudande för ditt första sms lån hos respektive kreditgivare. För återkommande lån tillkommer ränta eller fast avgift som det alltid tidigare gjort på alla sms lån under hela dess levnadstid.

Naturligtvis kan det vara bra att kunna ta ett kostnadsfritt lån vid behov av tillfälliga pengar. Du ska dock alltid tänka på att du måste betala tillbaka själva lånebeloppet inom föreskriven tid, oftast 30 dagar, för att inte dra på dig en eventuell kraftig ränta, inkassoavgifter eller vid utebliven betalning skapa en betalningsanmärkning.

Innan du väljer att låna pengar via snabblån eller sms lån, så skall du noga jämföra de olika alternativ som finns då utbudet är stort. Lås också alltid de finstilta villkor och regler för det lån du avser att ta. Dessa ska alltid finnas tillgängliga på varje kreditgivares hemsida enligt svensk lag.